Hoppa till innehåll

Köpa adresser till företag

Vad man bör tänka på när man ska köpa adresser till företag

I över 12 år har vi på RegisterData försett organisationer och offentlig sektor med uppdaterade företagsadresser och under de åren har vi skaffat oss en massa matnyttig erfarenhet som vi gärna delar av oss med till våra kunder. Här kommer några grundläggande saker att tänka på när det är dags att köpa adresser till företag.

Hur ser målgruppen ut?

Innan det är dags att köpa adresser till företagen så kan det vara bra att fundera över dessa frågor:

Branscher

Alla företag får en branschkod (SNI-kod) när de startar sin verksamhet. Den här koden talar i stort om inom vilken bransch företaget är verksam inom. Branschoderna är uppdelade i huvud grupper och undergrupper och ju lägre ner i ”trädet” man kommer det stå mer specifik blir målgruppen och antalet företag sjunker. Exempel på några huvudgrupper är:
Saknar ni en SNI-kodslista kan ni ringa oss på 070–598 12 22 eller skriv till info@registerdata.nu så skickar vi över listan i PDF-format. Många branscher kan vara lite luddiga och vissa inriktningar kan finnas under fler olika branschkoder. Passa gärna på att fråga om just den bransch ni är intresserad av när ni beställer SNI-kodslistan så kommer vi att tipsa er om vart ni kan hitta dem.

Vi säljer även några färdiga register över de vanligaste branscherna och dessa hittar ni på denna sida: Företagsregister-branschregister.

Antal anställda & omsättning

Ett sätt att finslipa målgruppen är att säga att de ska ha ett visst antal anställda eller en viss omsättning för att få vara med i målgruppen. Ibland kanske man vill undvika att göra utskick till de allra minsta företagen och på så sätt spara porto eller arbetsinsats. Vi nästa tillfälle kanske det är de största företagen som är mindre intressant men de kanske ändå ska ha en viss omsättning för att vara helt rätt? En sak man kan missa om man tittar för mycket på antal anställda är stora företag och koncerner som ibland har anställda ligger i ett annat bolag än huvudbolaget. I de faller kan det vara bra att både till på antalet anställda och omsättning i kombination, exempelvis ”Företagen ska minst 75 anställda eller 55 miljoner i omsättning”.

Geografiskt område

Vanligaste sökbegreppen är att man söker på kommun, län eller hela Sverige. Jobbar man med en mycket stor målgrupp kan det vara kostsamt att bearbeta hela målgruppen på en gång. Då kan det många gånger vara lämpligt att beställa adresser till ett län i taget i stället för att beställa alla adresser på ett bräde. Adresser är färskvara och blir gamla, bättre att beställa lite i taget än en stor mängd som blir liggande länge innan de blir bearbetade. Med gamla menar vi så klart att de förändras, nya postadresser, e-postadresser, telefonnummer, personer. Våra register ”lever” och förändras varje dag.

Vi säljer även några färdiga register över de vanligaste länen och dessa hittar ni på denna sida: Företagsregister-länsregister.

Alla adresser eller ett visst antal?

Är målgruppen för stor för att bearbeta inom 6 månader bör man kanske dela upp inköpet istället. Bättre det och då hela tiden jobba med uppdaterade adresser som verkligen fungerar. En annan variant om målgruppen är för stor för att beta av på en gång är att beställa de största företagen, exempelvis ”Sveriges 5000 största företag”, ”Största tillverkningsföretagen i Mälardalen” o.s.v.

Köpa e-postadresser till företag

Att skicka e-post till företagen är ofta tidseffektiv och kostnadseffektivt men man ska vara medveten om ett par saker innan man börjar. Alla företag har inte e-postadresser i registren, oavsett leverantör. Detta har med att företag väljer att spärra sina e-postadresser för utskick och detta måste man respektera. Att skicka e-post till företag som valt att spärra sin e-post är ingen bra start på en affärsrelation. Det går inte att skicka e-post från sitt vanliga e-postprogram och tro att det ska fungera, endast i vissa få undantagsfall då målgruppen är mycket mycket liten. Utskicken måste ske strukturerat och från servrar som är anpassade för ändamålet. Dessa tar också hand om de som vill avregistrera sig från framtida utskick utan att ni måste lägga ner timmar på att administrera listor, ett måste för de som vill jobba seriöst med utskick. Prata med din kontaktperson hos oss så kommer ni få bra tips om vilka företag som är bra att jobba med.

E-postregister till företag går bra att beställa i olika varianter. Här hittar ni e-postregistren: e-postadresser till företag.

Ska vi beställa med adressetiketter?

Ska adresserna användas för postala utskick är det absolut bästa om tryckeriet direkt kan trycka adressen på trycksaken. Är inte det möjligt eller är det för dyrt så går det bra att beställa adresserna tryckta på färdiga adressetiketter direkt från oss. Bara att dra av och sätta fast på brevet/broschyren och vi levererar dem till självkostnadspris när ni beställer adresser av oss.

Mer information...

Fyll i formuläret nedan om ni vill att vi kontaktar er angående denna kategori. På kontorstid går det också bra att ställa frågor i chatten till höger eller kontakta oss på telefon 070–598 12 22. Alternativt kan skicka e-post till info@registerdata.nu.
Meddelanden inkomna före kl.14:00 svarar vi i regel på samma dag.

Alternativa register

På länkarna nedan finns register som kan kompletteras med denna kategori.

Köpa adresser till företag