Hoppa till innehåll

Fastighetsregistret

Beställ fastighetsregisterutdrag

Fastighetsregistret och Lantmäteriets roll är avgörande för att hantera och förvalta fastighetsinformationen i Sverige. Lantmäteriet är den myndighet som ansvarar för fastighetsbildning, fastighetsregistret och geografisk information i landet.

Som återförsäljare av data från fastighetsregistret har vi som företag en viktig roll att tillhandahålla denna information till kunder och intressenter. Vi erbjuder snabba leveranser och låga priser för att göra det enkelt och kostnadseffektivt för våra kunder att få tillgång till den information de behöver för sina projekt och verksamheter.

Genom att samarbeta med Lantmäteriet och ha tillgång till deras omfattande databas kan vi erbjuda våra kunder en omfattande och tillförlitlig källa till fastighetsinformation. Vi strävar efter att leverera högkvalitativ data och service för att möta våra kunders behov och förväntningar. Med vårt engagemang för snabba leveranser, låga priser och kvalitativ data är vi din pålitliga partner för allt som rör fastighetsinformation från fastighetsregistret.

Vad kan vara viktigt att tänka på när man ska köpa adresser från fastighetsregistret?

Att köpa adresser från fastighetsregistret kan vara en viktig affärsbeslut, och det finns flera faktorer att beakta för att säkerställa att du får korrekt och användbar information. Här är några punkter att tänka på:

Datakvalitet: Se till att adresserna du köper är av hög kvalitet och noggrant uppdaterade. Felaktig eller föråldrad information kan leda till problem och kostsamma fel.

Aktualitet: Kontrollera att adresserna är aktuella och nyligen uppdaterade. Fastighetsförhållanden kan ändras över tid, så det är viktigt att ha den senaste informationen.

Licensiering och lagstiftning: Kontrollera att du har rätt att använda och distribuera de köpta adresserna enligt gällande lagar och förordningar. Vissa adresser kan vara skyddade av sekretesslagar eller kräva särskilda licenser för användning.

Geografisk täckning: Se till att adresserna täcker det geografiska område som är relevant för ditt syfte. Olika fastighetsregister kan täcka olika områden eller jurisdiktioner, så det är viktigt att välja rätt register för din användning.

Dataformat: Kontrollera att de köpta adresserna levereras i ett format som är kompatibelt med ditt system eller programvara. Olika leverantörer kan använda olika format, så det är viktigt att vara överens om dataformatet i förväg.

Tillgänglighet: Kontrollera att de köpta adresserna är tillgängliga när du behöver dem. Vissa leverantörer kan ha begränsningar på tillgången till data eller leveranstider.

Anpassningsmöjligheter: Fråga om möjligheter att anpassa de köpta adresserna efter dina specifika behov och önskemål. Vissa leverantörer kan erbjuda skräddarsydda lösningar eller tilläggstjänster för att möta dina krav.

Support och service: Kontrollera vilken typ av support och service som erbjuds av leverantören. Det kan vara viktigt att ha tillgång till teknisk support eller hjälp med frågor relaterade till dataanvändning.

Dataskydd och sekretess: Se till att de köpta adresserna hanteras och skyddas enligt gällande dataskyddslagar och sekretessregler. Det är viktigt att respektera privatlivet och integriteten hos de personer vars adresser ingår i registret.

Genom att noga överväga dessa punkter kan du göra ett informerat beslut när du köper adresser från fastighetsregistret och säkerställa att du får korrekt och användbar information för dina behov.

Kontakta oss angående utdrag ur fastighetsregistret

Använd formuläret komma i kontakt med oss om fastighetsregistret. På kontorstid går det samtidigt bra att kontakta oss på telefon 070–598 12 22 eller skicka ett mail med er förfrågan till info@registerdata.nu

Meddelanden inkomna före kl.14:00 svarar vi i regel på samma dag.

Vi levererar adresser från fastighetsregistret i ett format som passar er

Leveransen av adresser till skogsägare sker vanligast i en Excelfil som är färdig för tryck med informationen strukturerat på rätt sätt. Er standardleverans innehåller generellt sett information om:

  • Organisationsnummer
  • Företagsnamn/ägare
  • Postadress
  • Postnummer
  • Postort
 

Vill man ha leveransen i något annat format så som till exempel en textfil istället eller liknande så talar ni bara om vilket format ni vill ha adressregistret i så löser vi det.

Färdiga adressetiketter till fastighetsägare

I de fall man beställer adresser till fastighetsägare från fastighetsregistret och själva vill adressera sina utskick så går det bra att beställa till färdiga adressetiketter med namn och adress på. Klisterlapparna är då färdigtryckta och är bara att klistra på era utskick. Slutligen kan det Ibland vara bra att samtidigt beställa ut dubbla uppsättningar färdiga adresslappar om ni planerar fler än ett utskick den närmaste tiden.

Fastighetsregistret
Andra adressregister som vi erbjuder

Här finns ett antal andra register som vi erbjuder hos oss.

Andra register som kanske kan vara intressanta

Det finns ett antal andra register som ibland kan vara relevant för de som beställer adresser fastighetsregistret. Här kommer några exempel på sådana register.

  • Länk
  • Länk
  • Länk
  • Länk
 

Hur länge har fastighetsregistret funnits i Sverige?

Utvecklingen av fastighetsregistret är en fascinerande resa som sträcker sig genom århundraden av mänsklig historia. För att förstå hur det har utvecklats till dagens moderna system måste vi blicka tillbaka genom tiderna, minst hundra år tillbaka, för att se de olika stegen och innovationerna som har lett till dagens fastighetsregister.

För över hundra år sedan var fastighetsregister ofta baserade på manuella dokument och pappersregister. Dessa register var ofta decentraliserade och fördes av lokala myndigheter eller privata ägare. Informationen var fragmenterad och svår att sammanställa på ett enhetligt sätt. För att få tillgång till fastighetsinformation var man ofta tvungen att konsultera flera olika register eller dokument, vilket gjorde processen långsam och ineffektiv.

Under 1900-talet skedde dock betydande framsteg inom fastighetsregisterhantering. Införandet av teknologi som fotografi och kopieringsmaskiner underlättade förvaring och spridning av fastighetsdokument. Samtidigt började vissa länder att centralisera fastighetsregistren och införa enhetliga standarder för dokumentation och förvaltning av fastighetsinformation.

I mitten av 1900-talet blev datortekniken allt vanligare och började gradvis integreras i fastighetsregisterhanteringen. Detta möjliggjorde automatisering av vissa processer, såsom lagring och sökning av fastighetsinformation. Digitala system började ersätta de gamla manuella registerböckerna och förbättrade tillgängligheten och effektiviteten av fastighetsinformation.

Mot slutet av 1900-talet och i början av 2000-talet accelererade utvecklingen av fastighetsregister ytterligare med framsteg inom geografiska informationssystem (GIS) och internetbaserade teknologier. GIS gjorde det möjligt att integrera fastighetsinformation med geografiska data, vilket gav användare möjlighet att visualisera fastigheter på kartor och analysera deras geografiska sammanhang.

Internetbaserade fastighetsregisterplattformar gjorde det möjligt för användare att få tillgång till fastighetsinformation online, vilket avsevärt ökade tillgängligheten och användbarheten av registret. Nu kunde fastighetsägare, fastighetsmäklare, jurister och andra intressenter snabbt och enkelt få tillgång till fastighetsinformation, inklusive ägarhistorik, belastningar och gränser.

Under 2000-talet har även blockchain-teknologi börjat användas inom fastighetsregistret i vissa länder. Blockchain erbjuder en decentraliserad och transparent plattform för fastighetsregisterhantering, vilket ökar tillförlitligheten och minskar risken för manipulation eller förfalskning av fastighetsinformation.

Dagens fastighetsregister är en avancerad och sofistikerad teknologisk plattform som integrerar olika teknologier som datorkraft, GIS och blockchain för att effektivt hantera och distribuera fastighetsinformation. Det moderna fastighetsregistret möjliggör snabb och säker tillgång till fastighetsinformation, vilket är avgörande för att stödja fastighetsmarknaden och samhällsutvecklingen.

Sammanfattningsvis har utvecklingen av fastighetsregistret under de senaste hundra åren präglats av teknologiska framsteg och en ökad centralisering och standardisering av fastighetsinformation. Från manuella registerböcker till digitala plattformar och blockchain-teknologi har fastighetsregistret genomgått en imponerande transformation som har förbättrat tillgängligheten, tillförlitligheten och användbarheten av fastighetsinformationen.

Andra källor till adresser som kan vara användbara

Fastighetsregistret går att beställa för hela Sverige

Fastighetsregistret går att beställa i följande områden: Ale, Alingsås, Alvesta, Aneby, Arboga, Arjeplog, Arvidsjaur, Arvika, Askersund, Avesta, Bengtsfors, Berg, Bjurholm, Bjuv, Boden, Bollebygd, Bollnäs, Borgholm, Borlänge, Borås, Botkyrka, Boxholm, Bromölla, Bräcke, Burlöv, Båstad, Dals-Ed, Danderyd, Degerfors, Dorotea, Eda, Ekerö, Eksjö, Emmaboda, Enköping, Eskilstuna, Eslöv, Essunga, Fagersta, Falkenberg, Falköping, Falun, Filipstad, Finspång, Flen, Forshaga, Färgelanda, Gagnef, Gislaved, Gnesta, Gnosjö, Gotland, Grums, Grästorp, Gullspång, Gällivare, Gävle, Göteborg, Götene, Habo, Hagfors, Hallsberg, Hallstahammar, Halmstad, Hammarö, Haninge, Haparanda, Heby, Hedemora, Helsingborg, Herrljunga, Hjo, Hofors, Huddinge, Hudiksvall, Hultsfred, Hylte, Håbo, Hällefors, Härjedalen, Härnösand, Härryda, Hässleholm, Höganäs, Högsby, Hörby, Höör, Jokkmokk, Järfälla, Jönköping, Kalix, Kalmar, Karlsborg, Karlshamn, Karlskoga, Karlskrona, Karlstad, Katrineholm, Kil, Kinda, Kiruna, Klippan, Knivsta, Kramfors, Kristianstad, Kristinehamn, Krokom, Kumla, Kungsbacka, Kungsör, Kungälv, Kävlinge, Köping, Laholm, Landskrona, Laxå, Lekeberg, Leksand, Lerum, Lessebo, Lidingö, Lidköping, Lilla Edet, Lindesberg, Linköping, Ljungby, Ljusdal, Ljusnarsberg, Lomma, Ludvika, Luleå, Lund, Lycksele, Lysekil, Malmö, Malung-Sälen, Malå, Mariestad, Mark, Markaryd, Mellerud, Mjölby, Mora, Motala, Mullsjö, Munkedal, Munkfors, Mölndal, Mönsterås, Mörbylånga, Nacka, Nora, Norberg, Nordanstig, Nordmaling, Norrköping, Norrtälje, Norsjö, Nybro, Nykvarn, Nyköping, Nynäshamn, Nässjö, Ockelbo, Olofström, Orsa, Orust, Osby, Oskarshamn, Ovanåker, Oxelösund, Pajala, Partille, Perstorp, Piteå, Ragunda, Robertsfors, Ronneby, Rättvik, Sala, Salem, Sandviken, Sigtuna, Simrishamn, Sjöbo, Skara, Skellefteå, Skinnskatteberg, Skurup, Skövde, Smedjebacken, Sollefteå, Sollentuna, Solna, Sorsele, Sotenäs, Staffanstorp, Stenungsund, Stockholm, Storfors, Storuman, Strängnäs, Strömstad, Strömsund, Sundbyberg, Sundsvall, Sunne, Surahammar, Svalöv, Svedala, Svenljunga, Säffle, Säter, Sävsjö, Söderhamn, Söderköping, Södertälje, Sölvesborg, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tierp, Timrå, Tingsryd, Tjörn, Tomelilla, Torsby, Torsås, Tranemo, Tranås, Trelleborg, Trollhättan, Trosa, Tyresö, Täby, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Umeå, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Uppsala, Uppvidinge, Vadstena, Vaggeryd, Valdemarsvik, Vallentuna, Vansbro, Vara, Varberg, Vaxholm, Vellinge, Vetlanda, Vilhelmina, Vimmerby, Vindeln, Vingåker, Vårgårda, Vänersborg, Vännäs, Värmdö, Värnamo, Västervik, Västerås, Växjö, Ydre, Ystad, Åmål, Ånge, Åre, Årjäng, Åsele, Åstorp, Åtvidaberg, Älmhult, Älvdalen, Älvkarleby, Älvsbyn, Ängelholm, Öckerö, Ödeshög, Örebro, Örkelljunga, Örnsköldsvik, Östersund, Österåker, Östhammar, Östra Göinge, Överkalix, Övertorneå, Blekinge län, Dalarnas län, Gotlands län, Gävleborgs län, Hallands län, Jämtlands län, Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Norrbottens län, Skåne län, Stockholms län, Södermanlands län, Uppsala län, Värmlands län, Västerbottens län, Västernorrlands län, Västmanlands län, Västra Götalands län, Örebro län, Östergötlands län, Norrland, Småland, Mälardalen och Sverige.